Om oss gammal

[col span=”6″ span__sm=”12″]

Historia…

2010 sattes första spaden i sanddynorna på Västra Stranden till det som skulle komma att bli Söderpiren. Från början var det i huvudsak en Surfshop med ett minde caféutbud.

Mycket har hänt under åren, själva surfshopen finns inte längre kvar men verksamheten har utvecklats och är idag en samlingsplats, inte bara för folk som utövar vattensport utan för alla. Besökarna är allt från hundägare som går nere på stranden till företag som hyr Söderpiren för olika events. Utöver caféet kan man hyra lokalen för fest/konferens, badtunna med tillhörande bastu samt hyra surfutrustning eller gå en surfkurs.

2016 kom glädjebeskedet – permanent bygglov. Detta gjorde det möjligt att börja tänka på nästa steg i Söderpirens utveckling…

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”3538″ image_size=”original” width=”70″ height=”53%”]

[ux_image id=”3539″ image_size=”original” width=”70″ height=”53%”]

[/col]

Nytt 2018

Den 1 januari 2018 går Kim in som delägare i Söderpiren. Hon kommer att fortsätta sköta driften för verksamheten
och tillsammans med Peter arbeta med att utveckla och expandera Söderpiren.

[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”3540″ image_size=”original” height=”75%”]

Peter Gereny

”Jag startade kiteskolan & surfshopen år 2000. Vi låg då på Laholmsvägen och hette kort & gott Surfshopen. Lokalen var då endast en surfshop, men även en självklar samlingsplats för alla som utövade någon form av vattensport i Halmstad.

Tanken fanns hela tiden i bakhuvudet att man kunde göra så mycket mer än just Surfshop. När då kommunen sa upp mitt hyreskontrakt, eftersom den nya busstationen skulle byggas där vi låg, så föll det sig helt naturligt att ta tag i dessa tankar & drömmar.

Målet för mig som person och även yrkesmässigt har alltid varit och kommer alltid vara att öka och förenkla tillgängligheten till havet, både för cafégäster och surfare.”

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”3541″ image_size=”original” height=”75%”]

Kim Erixon

”Under mina 12 år inom branschen har jag bl.a. arbetat som verksamhetschef för ett flertal restauranger, startat upp nya verksamheter i Örebro & Stockholm, samt studerat på IHM Business School och Berkeley College.

2016 kände jag att det var dags att börja gå min egen väg. Min dröm och ambition har alltid varit att driva eget och efter att ha träffat Peter kände jag att det var precis det här jag ville göra. 

Mitt mål är att utveckla Söderpiren och dess utbud genom att kunna erbjuda mer helhetslösningar för våra gäster och även för företag i form av ex. konferenser. Jag ser väldigt mycket fram emot min och Peters resa i att ta Söderpiren till nya höjder!”

[/col]

Varmt välkomna till oss!

1 Comment

  1. 21 juni, 2017 at 15:24

    […] Halmstad ligger hang-out-stedet Söderpiren. Her kan du nyte en frisk salat og smoothie, ta en is, eller slappe av i en av solstolene på […]

Lämna ett svar

Required fields are marked

Copyright 2020 © Söderpiren | Småbåtsgatan 4 | 302 90 Halmstad | marcus@soderpiren.se